Een objectief en onderbouwd waardeoordeel

Bij een taxatie is het van belang dat je het juiste inzicht krijgt in de waarde van een woning. Onze taxaties zijn uitvoerig onderbouwd, uitgebreid gedocumenteerd en van de hoogste kwaliteit. 

Plan direct je taxatie

Bij een taxatie is het van belang dat je het juiste inzicht krijgt in de waarde van een woning. Onze taxaties zijn daarom uitvoerig onderbouwd en uitgebreid gedocumenteerd. Een waarde bepalen we dan ook niet zomaar, daarvoor kijken we naar de woning, de omgeving, de markt en de historie. Zo kunnen we objectief en onderbouwd tot een waardeoordeel komen waar je op kunt vertrouwen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarvoor je een taxatie nodig hebt. Om je van dienst te kunnen zijn, zullen we daarom altijd vragen om de reden van een taxatie. Zo weten we welke waarde je nodig hebt en welk type taxatierapport hierbij past. Het is goed om te weten dat in veel gevallen onze taxaties fiscaal aftrekbaar zijn!

Wanneer heb ik een taxatie nodig?

hypotheek

Bij het afsluiten, verhogen of oversluiten van een hypotheek

In de meeste gevallen zal een bank bij het afsluiten, verhogen of oversluiten van een hypotheek vragen om een recent gevalideerd taxatierapport. Dat kan zijn als je een nieuwe woning koopt, maar bijvoorbeeld ook bij de financiering van de verbouwing van je bestaande woning. Wij kunnen daarbij helpen. Kies in dit geval altijd voor onze gevalideerde taxatierapporten. Onze gevalideerde taxatierapporten worden geaccepteerd door alle banken. 

Lees meer

nieuwe bewoners

Bij de (onderhandse) verkoop van een woning

Wanneer je jouw woning (onderhands) verkoopt, kan het van belang zijn om een onafhankelijke taxatie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld ter onderbouwing of voor het bepalen van een marktconforme prijs. Heb je een dergelijke taxatie nodig? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we bepalen welke taxatie het beste bij je situatie past!

Lees meer

Rennen naar huis

Bij de aankoop van een woning

Een leuke woning gezien? Sta je op het punt deze te kopen maar wil je eerst zeker weten wat de woning eigenlijk waar is? Wij kunnen je helpen bij de koopbeslissing van een nieuwe woning door vooraf een taxatie uit te voeren. Dit taxatierapport is niet alleen handig bij de onderhandelingen maar kan ook worden gebruikt voor de financiering, eventueel aangevuld met de waarden na verbouwing. Het is daarom verstandig om in dit geval te kiezen voor een gevalideerd taxatierapport. 

Lees meer

vrouw moeilijke situatie

Bij vermogensbepaling

Ook bij minder prettige omstandigheden als een echtscheiding of overlijden kun je deskundige hulp meestal goed gebruiken. Vaak zal voor de vermogensbepaling vanuit de notaris, belastingdienst of financieel adviseur om een taxatie van het onroerend goed worden gevraagd. Wij kunnen je daarbij op discreet en deskundig gebied van dienst zijn.

Lees meer

Wat kost een taxatie ?

De kosten voor een taxatie lopen uiteen. We kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet ziet. Bij Staete willen we daarom duidelijk zijn. Je betaalt bij ons altijd een vast bedrag. Vooraf weet je zo precies waar je aan toe bent. Zonder verborgen kosten dus. Heb je een taxatierapport met spoed nodig? De te taxeren woning moet door onze taxateur op locatie worden opgenomen. Onze taxaties heb je doorgaans de eerstvolgende werkdag na deze opname in huis. Ook dat is gewoon bij de prijs inbegrepen.
Heb je nog meer haast? Geef dan duidelijk bij ons aan dat je taxatie spoed heeft, we houden hier dan rekening mee met het plannen van de opname! Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken of plan direct online je afspraak in onze agenda, dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week!

Plan direct online je taxatie in

SPOEDTAXATIE

Snel plannen, snel in huis!

OPTIONEEL

informeer naar de mogelijkheden

  • Nog sneller inzicht in je waarde
  • Geen vertraging bij je hypotheekaanvraag
  • Zelfde kwaliteit maar nog sneller
  • Geef duidelijk aan als er sprake is van spoed
Afspraak maken

Onze gevalideerde rapporten worden geaccepteerd door o.a.

AEGONpms rabobank ABN AMRO Logo new colors.svg images 207630 Logo BLGWonen RGB 6d97ef medium 1462875520 ING logo

Bekijk alle banken/geldverstrekkers

PLAN ONLINE JE TAXATIE

Snel je taxatierapport in huis? Plan online je taxatie in dan gaan wij direct voor je aan de slag!

Regel het direct online

Bespaar tot 50% op je taxatiekosten met Staete

Peter Alexander

Peter Alexander

Register Taxateur

Hoe het werkt

Ontdek ons werkgebied

Staete is bevoegd taxaties uit te voeren binnen een straal van 20 km vanuit onze 5 vestigingen. Het werkgebied omvat o.a. Waalwijk, Raamsdonkveer, Waspik, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Drunen, Nieuwkuijk, Elshout, Vlijmen, Heusden, Wijk en Aalburg, ‘s-Hertogenbosch, Engelen, Empel, Rosmalen, Sint Michielsgestel, Vught, Boxtel, Gemonde, Schijndel, Den Dungen en Berlicum.